Topmenu

tips ontstoken tandvlees

Tips ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees (gingivitis) kan erg vervelend en pijnlijk zijn. Op deze pagina hebben wij een aantal “tips ontstoken tandvlees” voor je verzameld. Door deze tips goed op te volgen ben je snel van de ongemakken verlost en is je tandvlees in een mum van tijd weer gezond!

Hoe ziet ontstoken tandvlees eruit

Ontstoken tandvlees is wat roder van kleur dan gezond tandvlees en het is vaak een beetje opgezwollen. Bij aanraking bloedt ontstoken tandvlees gemakkelijk. Gelukkig zijn ontstekingen aan het tandvlees vrij makkelijk te behandelen door de onderstaande tips ontstoken tandvlees goed op te volgen. Bij aanhoudende problemen raden wij aan contact op te nemen met de mondhygiënist of tandarts.

Tandenpoetsen

Indien je last hebt van ontstoken tandvlees is het erg belangrijk te zorgen voor een goede mondhygiëne. Poets daarom elke dag twee keer je tanden en poets ook de ontstoken stukken tandvlees. Door het poetsen van de tanden verwijder je bacteriën en etensresten waardoor deze geen nieuwe infecties kunnen veroorzaken. Het tandvlees kan hierbij gaan bloeden maar dat is juist goed; het bloed spoelt bacteriën uit de infectie.

tips ontstoken tandvlees

Flossen en tandenstoken

Bij ontstoken tandvlees is het extra belangrijk dat u na het tandenpoetsen uw tanden goed flost. Door het flossen of stokeren verwijdert u de laatste resten voedsel en bacteriën zodat deze het tandvlees niet meer kunnen infecteren. Bovendien zorgt u tijdens het flossen of tandenstokeren voor een betere doorbloeding van uw tandvlees, wat de genezing bevordert.

Mondspoeling

Na het tandenpoetsen en flossen kunt u ook nog uw mond spoelen met een speciale mondspoeling. Deze is gewoon in de supermarkt of drogisterij verkrijgbaar. In mondspoeling zit vaak alcohol, wat er voor zorgt dat bacteriën gedood worden en de laatste nog achtergebleven voedselresten worden weggespoeld.

Mondhygiënist

Indien u veel of regelmatig last heeft van ontstoken tandvlees kunt u het beste een extra afspraak maken met uw mondhygiënist. De mondhygiënist zal met hulpmiddelen de overige bacteriën en voedselresten van uw tanden en tandvlees halen en het tandsteen verwijderen. Tandsteen is één van de oorzaken van ontstoken tandvlees. Mocht de mondhygiënist andere problemen aan het gebit constateren dan zal zij u waarschijnlijk adviseren om een afspraak te maken bij uw tandarts.