Topmenu

elektrisch poetsen

Tandenborstel

Tandenpoetsen begint met de keuze voor een elektrische of een handtandenborstel. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch poetsen. Dit is niet alleen gemakkelijk maar ook veel beter voor uw gebit. Met een hand tandenborstel zijn ongeveer 600 bewegingen per minuut haalbaar. Sommige elektrische tandenborstels kunnen er in dezelfde tijd wel 40.000 maken!

elektrisch poetsen

Elektrisch poetsen

De meeste elektrische tandenborstels zijn oscillerend-roterend. Dat wil zeggen dat ze snelle rond draaiende bewegingen maken en tegelijkertijd vibreren / trillen. Een elektrische tandenborstel maakt veel meer rotaties per minuut dan u met een hand tandenborstel ooit zou kunnen. Daardoor wordt de tand in kortere tijd veel beter gereinigd. Daarnaast is elektrisch poetsen gemakkelijker. Waardoor veel mensen langer en vaker poetsen. De bekendste roterende elektrische tandenborstels zijn die van Braun Oral-B.

Een ander type elektrische tandenborstel is de sonische borstel. Deze borstels draaien niet maar bewegen heen en weer. Deze beweging is vergelijkbaar met die van een hand tandenborstel. De bekendste sonische tandenborstels zijn die van Philips Sonicare.

Poetstechniek

Bent u nog niet gewend aan elektrisch poetsen? Dan is het goed om bedacht te zijn op de poetstechniek. De techniek verschilt met het poetsen met de hand. Omdat de elektrische tandenborstel de meeste bewegingen al voor u maakt. U hoeft zelf dus geen poetsbeweging meer te maken. U dient alleen de borstel tegen de tand te houden en deze er rustig omheen te draaien. Vervolgens draait u met de ronding van de tand mee. Zo poetst u iedere tand een paar seconden lang.

Opzetborstels

Opzetborstels of opzetstukjes zijn de verwisselbare borsteltjes voor de elektrische tandenborstels. Er zijn heel veel verschillende opzetborstels verkrijgbaar. Daarvan wordt allemaal gezegd dat ze het beste resultaat geven. In principe zijn alle borstels van de bekende merken goed. Ze hebben allemaal zachte nylon borstelhaartjes en sterke borstel halzen. De haartjes zijn van Dupont® Tynex® 612. De halzen zijn van het hoogwaardige POM (poly-oxy-methyleen). De nieuwe varianten opzetstukjes, zoals de Oral-B Cross Action zijn dus niet beter dan de ‘standaard’ borsteltjes. Zoals de Precision Clean en de Sensitive Clean.

Indien u op zoek bent naar opzetborstels voor uw Oral-B elektrische tandenborstel raden wij u van harte aan om onze beste koop opzetborstels eens te proberen. Dit zijn opzetborstels van het merk Dentos. Ze zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de Oral-B borstels maar veel goedkoper.

Meer lezen ?